Plast

Plast är ett samlingsnamn för en stor grupp syntetiska eller halvsyntetiska material som används inom allt från bilindustrin och medicinsk teknik till förpackningar.

Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med tillsatser. En polymer är en stor molekyl som består av många små identiska molekyler som bundits ihop för att skapa en lång kedja. Dessa små upprepande molekyler kallas passande för monomerer. De flesta polymerer består av organiska föreningar.

Plaster delas upp i två huvudgrupper: termo- och härdplaster.

Termoplaster mjuknar vid smältning och kan formas om medan härdplaster inte kan smältas ner utan att den kemiska strukturen förstörs eftersom plasten härdas vid tillverkning. Termoplaster kan således smältas ned och formas om men inte härdplaster.

Karlstad Vulk & Montage tillhandahåller ett mycket stort antal olika plaster och kan specialanpassa lösningar för just dina behov. Är du intresserad av en specifik typ av plast kan du läsa mer om några av de vi tillhandahåller genom att söka i menyn till höger. Behöver du hjälp och rådgivning kring ett specifikt case så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med en lösning.