Profiler & Detaljer

Karlstad Vulk & Montage tillverkar de flesta av våra profiler och detaljer i gummi, plast och polyuretan med hjälp av stansning, vattenskärning, gjutning och bearbetning. På vår verkstad i Karlstad stansar vi stora serier med många speciallösningar. Idag har vi kunder som vi tillverkar över 16 000 detaljer till varje år.

Vår stans är begränsad till storleken 500mm x 500mm. Detta gör att alla detaljer över den storleken tillverkas för hand, vattenskärs eller bearbetas på annat sätt. Även om stansen skulle klara större detaljer skulle kostnaden för verktyget bli för stor så vattenskärning är då allt som oftast det självklara valet. Vattenskärning tillhandahålls av vårt dotterbolag Mora Vulk & Montage i Dalarna. Klicka i menyn till höger för att läsa mer om våra bearbetningsmetoder.

Karlstad Vulk & Montage gjuter även mycket i polyuretan. Detta görs via vår samarbetspartner Polyteknik AB som också bidrar med beläggning av valsar, trummor och hjul. Skivor och stavmaterial lagerförs givetvis i verkstäderna både i Karlstad och Mora.